Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska és az egyenruhák.

2014.02.15

 Kedves Zebulon!

 

Mi macskák nem hordunk ruhát, eltekintve néhány úri szobacicától, így a véleményem sem lehet teljes körű, de amennyit ismereteim engednek, annak alapján szívesen nyilatkozom.

Egy fess fiatalemberen nagyon jól tud állni egy ropogósra kitisztított egyenruha. Persze, nem kizárólag férfiakról beszélünk, mert nők is szerepet kapnak, akár a rendőrségen, katonaságnál vagy egyéb egyenruhás szerveknél.

Nem csak a fegyveres testületek tagjai viselnek természetesen egyenruhát, hanem postások és vasutasok is többek között

„A mundér becsülete”, szokták használni ezt a kifejezést, sugallva a tényt, hogy akárki nem kaphat uniformist.

Vannak olyan, nagyobb boltok, ahol az eladók egyforma viseletben dolgoznak. Ezeket is sorolhatjuk esetleg az egyenruhák kategóriájába. Ezekre sokkal inkább illik azonban, az egységes munkahelyi öltözet kifejezés. Mindenképpen szép az ilyen öltözködési egységesítés és bizonyos értelemben akár vevőcsalogató is lehet. Emellett emelheti az alaphangulat szintjét.

Egy egyenruha szinte mindig tiszteletet parancsol. Annak viselője elméletileg sérthetetlen és a gyakorlatban is jóval súlyosabb elbírálásban részesül az, aki ilyen viseletet hordó személyt bántalmaz vagy sérteget.

Nagyon pozitív jellegű, tehát a véleményem az ilyen dekoratív öltözködési rendszerről.

Mindenre kiterjedő jellemzésem, minden bizonnyal a segítségére volt. Bárki felkérésére, a jövőben is hajlandó vagyok véleményemet megosztani az érdeklődőkkel.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!