Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska és a színek.

2014.03.17

 Kedves huba!

 

Nagyon szép témában kéred a véleményemet. Annál is inkább, mivel a színek javarésze nagyon mutatós. Most persze nem a feketére, vagy a tarkára gondoltam.

Rólunk, macskákról azt hiszik, hogy nem látjuk rendesen a színeket és így nincs is módunk értékelni. Ez nem fedi a valóságot. Nekünk is megvan ebben az irányban a szépérzékünk.

A macska szőrzetének színeit tekintve, vannak halvány vörösben pompázók, melyek a legfeltűnőbbnek számítanak. Sokkal gyakrabban előfordul a szürke, tarka, ritkán a fehér szőrzet összetétel. A fekete macska úton történő áthaladása, az emberek szerint szerencsétlenséget jelent. Erre semmilyen tudományos magyarázat nincs. Kizárólag babonán alapszik a megállapítás.

Az igazán szép színek a festményeken fejtik ki hatásukat. A mi házunkban is volt egy festmény, amíg a gazdám részegen össze nem törte. Sírt is a gazdasszonyom érte.

Sokan fekete-fehérben látják a világot, ez talán egy mondás, ami azt jelzi, hogy valaki nagyon szomorúnak látja az egész életet.

Színesben látni azt is, ami egyébként viszonylag szürkének számít, mindenképpen pozitívumot jelent. Nagyon rossz úgy élni, hogy valaki semmi szépet nem tud képzelni maga elé. Az ilyen helyzetekben minden borúsnak tűnik.

Mindenkor hasznos véleményemet, most is örömmel bocsájtottam rendelkezésre és a jövőben sem fogok másképpen cselekedni.

 

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!