Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska és a nyílászárók.

2014.03.07

 Kedves Benő!

 

A nyílászárók nagyon fontosak egy épületen, vagy akár csak egy egyszerű bodegán is. A fénynek be kell jutni a helyiségbe. Ha van nyílás, legyen, ami lezárja. Az ajtó, hogy legyen min átjárkálni. Az ablak, hogy legyen min kinézni. Belátni már nem olyan fontos, főleg a lakó szemszögéből nézve.

Én általában bent tartózkodom a lakásban, kivéve, ha kikergetnek, néha okkal, sok esetben ok nélkül. Vannak azonban olyan macskák, akiknek egy alkalmi helyen kell meghúzódniuk. Még ott is van szerepük a nyílászáróknak.

A levegő mozgása nagy mértékben befolyásolja a belső hőmérsékletet, főleg abban az esetben, ha be is jut a házba, gyakrabban, mint az kívánatos volna. Ilyenkor részben feleslegesen van fűtve az épület.. Ezen segítenek a jól szigetelt nyílászárók. Télen tüzelőanyag megtakarítást is eredményezhetnek.

Ha valakinek nincs önálló otthona, ahol kizárólag a maga ura, akkor nem is igazán tud azonosulni ezzel a kérdéssel a megfelelő szinten. A saját ház nagyon sok gonddal jár, de ugyanakkor biztonságot nyújt az albérletben élők helyzetével ellentétben.

Mindezekkel együtt, véleményem fontos volt és hasznosságához sem férhet kétség. Bármely alkalommal szívesen veszem az ilyen, vagy hasonló jellegű felkérést és megígérhetem, hogy nem fogom elutasítani.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!