Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az ünnepekről.

2014.04.09

 Kedves Arisztid!

 

Az ünnepek nagyon kellemes napok és nekem igazán jó véleményem van arról, hogy egyáltalán léteznek. Ilyenkor a házban nagyobb a konyhai készülődés, sokkal több finom falat leesik nekem, mint a hétköznapok folyamán. A gazdám persze ezeket az időszakokat csak, a fokozottabb ivásra használja, de hát ő egy külön faj.

Az emberek egy kisebb hányada még dolgozik, rendelkezik munkahellyel, ezáltal az ünnepnapok jelentik a pihenést és ebből adódik a kikapcsolódás, mint szorosan kötődő fogalom. Sokan mennek kirándulni a hegyekbe, vagy más fekvésű szép tájakra. Nekik ez jelenti a pihenést. Nekem már az is elég, ha békén hagynak, és nem hajkurásznak.

A hosszú pihenőidőket, minden alkalommal maximálisan kihasználom. Rengeteget alszom, nyújtózkodok, gondtalanul heverészek.

Több nagy ünnepet tartunk nyilván, de nem ártana, ha kicsivel több lenne. Ezzel persze nem valószínű, hogy mindenki egyetért, de ez is természetes. Ki-ki a maga alapvető beállítottsága szerint áll hozzá a kérdéshez.

Szerintem, az ünnepek, bizonyos értelemben megszépítik az életünk szakaszát. Ezek nélkül nagyon rossz lenne.

Figyelmesen előadott és minden részletre kiterjedő, véleményemet örömmel bocsájtottam rendelkezésre. Ez a jövőben sem fog másképpen történni, ha erre vonatkozólag, bárkitől felkérést kapok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.