Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az unalomról.

2013.11.04

 Kedves Tihamér!

 

 

Érdekes fogalom lehet az unalom, vagy nevezzük inkább egy kellemetlen állapotnak, mert én még nem tapasztaltam. Hallottam már róla, hogy néhányan unatkoznak, nem csinálnak semmit, elunják az egész életüket.

Mélységesen sajnálom őket. Sokat elárul egy jellemről is, bizonyos értelemben, hogy mennyire tudja hasznossá tenni magát az illető, vagy éppen egy macska. Nem is feltétlenül a munkáról van szó. Mi, macskák, a szó szoros fizikai értelmében nem is vagyunk képesek munkavégzésre, természeti felépítettségünkből adódóan.

Ennek ellenére hasznot hajtunk az egérfogással, tekinthetjük tehát ezt a munkánknak.

Ezen felül még sokféle elfoglaltságot lehet találni, ha kifejezetten erre törekszünk.

Az imént felsorolt okok miatt, azt kell mondjam, hogy aki életunt és nem tud magának semmi tennivalót találni, az meg is érdemli.

Mi macskák sokat játszunk, bogarakat, pillangókat hajkurászunk. Ha van játszótárs, az még sokkal jobb. Például labdáznak velünk a gyerekek, vagy néha a felnőttek is. Ezt a gazdámnál soha nem fogom elérni. Szerencsére, a gyerekek szívesen játszanak velünk és simogatnak is.

Ilyenkor jókat lehet dorombolni.

Ezért talán érthető, hogy a szóban forgó fogalmak számomra ismeretlenek.

Véleményemet igyekeztem szerteágazóan feltárni, kisebb részletekre is kiterjedően. Ennél fogva, hasznos mivoltához aligha férhet kétség.

Szívesen mondok a jövőben is bármiről véleményt.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.