Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az Újévről.

2014.01.12

 Kedves Kázmér!

 

 

Az újév érkezése egy szép kis ünnep, amit az emberek többségénél hatalmas ivászat, mulatozás és ehhez kapcsolódó vidám hangulat előz meg. Az esztelen tivornyázás után, újév reggelén aztán robban szét a fejük és néhányan megfogadják, hogy többé ilyet nem tesznek. Persze, ennek megtartásából nem lesz semmi.

Az új esztendőre vonatkozó ígéretekkel ugyanez a helyzet. A szokás miatt főleg, olyan ígéretek és fogadalmak hangzanak el, amit már akkor tud az illető, hogy semmiképpen nem fogja megtartani, amikor kimondja, legfeljebb az első hetekben. Az jár el a legtisztességesebben, aki nem fogad meg semmit.

Mi macskák, egyszerűen fogadjuk az újév érkezését. A szilveszter is olyan, mint az év többi napja és ez vonatkozik január elsejére is. Nem italozunk, ahogyan máskor sem. Legfeljebb kicsit jobb falatok kerülnek a tálkánkba, egy két napig. Mi ezt is nagyra értékeljük.

Boldog újévet nyávogunk egymásnak, a közelben élő macskák társaságában és tesszük a dolgunkat tovább, ahogy eddig minden éven.

A gazdám az idei újév első két napját a kijózanítóban töltötte, mert hajszál híján halálra itta magát. Ebben, az ő esetében nincs semmi meglepő.

Szerteágazó és hasznos véleményem feltárásával, örömmel álltam a rendelkezésedre. Bárki részéről, hasonló felkérést a jövőben sem fogok visszautasítani.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!