Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az ügetőkről.

2021.10.01

Kedves Vendel!

 

Az ügetőkre nagyon sokan kijárnak, mert imádják a lóversenyt. A pacik futása néhány embert lenyűgöz, és komoly fogadásokat kötnek arra, hogy melyik ló fut át először a célvonalon.

Sok múlik a zsokékon is. Ha jobban megülik, és gyorsabb vágtára ösztökélik a lovakat, akkor nagyobb az esély a győzelemre.

Derby néven is szokták emlegetni ezeket az eseményeket. Különböző városok nagy eseményeinek számítanak ezek a versenyek.

Sok híres ló futott már ezeken a pályákon. Ilyen volt Kincsem is, akiről parkot is neveztek el.

Amikor egy ló már nem bír elég gyorsan futni, akkor hamar kikerül a versenyekből. Tréfásan, de elég durván szokták megjegyezni, hogy virsli lesz belőle.

Komolyan maradva a témánál, több esetben bukott már fel ló a versenyek közben és ekkor az állaton kívül a zsoké is komolyan megsérülhet. Sajnos ilyen eset több versenyen is előfordult már.

Az is megesik, bár nagyon ritkán, hogy a rajtrácsról nem akar elmozdulni egy ló, vagy jóval később indul el, mint vetélytársai. Ekkora hátrányt már nagyon nehezen tud csak behozni.

Határozott és lényegre törő véleményem magas foka természetesnek mondható. Bármely más alkalommal, szívesen állok bárki rendelkezésére.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.