Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az udvarlásról.

2015.06.08

 

Kedves Gerő!

 

Az udvarlás egy rendkívül szép és kedves tevékenység egészen addig, míg ez nem terhes a másik félnek. Az embereknél hosszabb, a macskáknál rövidebb ideig tart ez az esemény.

Azt hihetnénk, hogy csak egy fiú udvarolhat egy lánynak. Ez nem így van, mert a mai modern világban fordított helyzet is adódik. Nem beszélve itt a meleg párok esetéről, ami persze teljesen más lapra tartozik.

A széptevés már egy kicsit régebbi megfogalmazás és ritkábban használatos szó, de ahogy a neve is mutatja, nem tartalmazhat durva, erőszakos udvarlást.

A bókolás már nem teljesen ebbe a kategóriába tartozik. Nagyon sok helyzet lehet, amikor bókolunk. Udvariasan, kedves, jóleső dolgokat mondunk, minek hatására a célszemély kellemesebben érzi magát, még akkor is, ha tudja, hogy amit hallott nem teljesen igaz. Némi túlzás ilyenkor megengedhető.

Olykor érdekből is mondunk bókokat. Például szeretnénk, hogy a hölgy valamit soron kívül elintézzen és így spórolja meg számunkra a fölösleges várakozást.

Ha udvarlást tervezünk, gondoljuk át előre a dolgot, különböző szemszögekből, mert ellenkező esetben könnyen bakot lőhetünk.

A véleményem szerteágazó és hasznos volt. Bármikor szívesen állok azok rendelkezésére, akik szeretnék megismerni bármely dologban az álláspontomat.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!