Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az őrültekről.

2016.02.02

Kedves Donát!

 

Nem finom téma, amiben a véleményemet kérte, de természetesen nem válogatunk.

Az őrültség egy olyan stádium, amikor már nem ura a cselekedeteinek az illető és eszerint is cselekszik. Vannak csendes és közveszélyes őrültek. Célszerű őket elzárva tartani a külvilágtól és csak a csendeseket engedni normális társaságba, őket is ritka alkalommal.

Van, aki tesz valami helytelen vagy rossz dolgot és erre azt mondják néhányan, hogy őrültséget csinált. Ezt soha nem kell szó szerint érteni.

A zavarodottság már nem minden esetben jelent őrültséget. Ebben az esetben egy enyhébb dologgal állunk szemben, sőt van olyan helyzet is, hogy egy teljesen normális ember összezavarodik és nem tud a helyzetnek megfelelően intézkedni, de ezt később, ha megnyugszik és átlátja a helyzetet, tudja korrigálni.

Az elmebetegség is egy olyan stádium, amiből teljesen kigyógyulni már nem lehet. Ha az agy károsodik az általában visszafordíthatatlan. Senkinek nem kívánom ezt az állapotot.

Nálunk, macskáknál a veszettség szokta felütni a fejét és ez egyenlő az őrült állapottal, de léteznek alapvetően vadmacskák is.

Figyelmesen átgondolt véleményem helyessége aligha vitatható. Bármely alkalommal készségesen állok bárki rendelkezésére, ha felkér, hogy véleményt nyilvánítsak.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!