Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az örökségről.

2015.07.26

Kedves Jakab!

 

Gondolom, fiatalon is lehet már részed örökségben, ha a körülmények úgy alakulnak. Egy nagyszülő, vagy dédszülő hagyhat rád valamit. Nagyon szomorú dolog az, ha valaki elhalálozik és még a hagyatéki ügyekben is el kell járni, ami rendkívül kellemetlen kötelezettség.

A végrendeletek tartalma nagyon ritkán egyezik meg valamennyi örökös véleményével. Sok esetben olyan veszekedések alakulnak ki, hogy pereskedés nélkül nem is tudják rendezni a dolgokat. Sajnos ilyenkor a jóérzés átmenetileg háttérbe szorul.

Az embereknél a pénz jelentős szerepet tölt be, hiszen nélküle lehetetlen a megélhetés. Nekünk, macskáknak ilyen jellegű gondunk nincs. Nem kezelünk pénzt. Ha az emberek esetében is ez volna a helyzet, sokkal könnyebb lenne az élet, de tudjuk, hogy ez teljesen lehetetlen.

Sokak véleménye szerint, aki örököl, az semmit sem tesz azért, amit készen kap. Véleményem szerint ez nem minden esetben felel meg a valóságnak. Sokan ápolják felmenőjüket életük utolsó percéig, szinte belerokkannak. Az ő esetükben nem beszélhetünk érdemtelenségről. Ebben a témában nagyon nehéz lenne igazságot tenni.

Mindenre kiterjedő és figyelmesen megalkotott véleményem hasznos mivoltához ez alkalommal sem férhet kétség. Más esetekbe is szívesen teszek eleget bárki felkérésének, aki kíváncsi az álláspontomra.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!