Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az ismertségről.

2019.05.17

Kedves Adolf!

 

Az ismertség nem rossz dolog, de bizonyos helyzetekben kellemetlenné válhat. Ha egy férfi ezáltal több barátnőre tehet szert, akkor az ő számára príma helyzet alakul ki, azáltal, hogy ő közszereplő.

Egy filmszínész például folyamatosan úszik a sikerben, persze nem könnyű a munkája, ezt el kell ismerni.

Van, aki nem szereti, ha körülzsongják a riporterek, folyamatosan fényképezgetik és van, aki pont ezt imádja, mert szeret a középpontban lenni.

A híresség már egy nagyobb kategória. Aki valami nagyot alkot, az híressé válik. Ez lehet egy könyv, vers vagy egy találmány, ami korszakalkotónak számít és még több más.

A hírhedtség is viszonylag eltér az előző két kifejezéstől, mert ebben a helyzetben már olyan ok is lehet, ami negatív formában mutatkozik meg. Például, ha egy hírhedt bankrablóról beszélünk.

A festőművészek jelentős része csak halála után válik igazán híressé és a képei ekkor érik el az egetverően magas árat. Erre többen fel is vannak készülve, illetve elfogadják ezt a tényt.

Mindenre kiterjedő és sok szeretettel megfogalmazott véleményem értéke szinte mindig magas, ahogy ebben az esetben is. Ha valaki a jövőben hasonló felkéréssel fordul hozzám, kérését teljesíteni fogom.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.