Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az idős korról.

2013.10.16

 Kedves Alfréd

 

 

Ön nyugdíjasként már biztosan nem fiatal. Talán ezért is foglalkoztatja ez a téma. Persze, teljes mértékben megértem.

Én még nem vagyok igazán éltes korban, ezért nem könnyű megérteni az öregek általános közérzetéből fakadó gondolatokat, félelmeiket és egyéb, korukra jellemző, megnyilvánulásokat.

Azt sajnos le kell szögeznünk, hogy senki sem szeret megöregedni, bár jobban jár ha ez mégis megtörténik, érthető okok miatt.

Sokszor hallani az ismert szállóigét, miszerint „Nyugalom a hosszú élet titka”. Tartok tőle, hogy nem csak erről van szó. Nagyon sokaknak a génjeiben van a hosszú élet. Emellett nem árt, ha vigyáz is magára a macska.

Nem messze tőlünk, lakik egy öreg kandúr. Nem elégedetlenkedik. Jól el van magának, elviseli az öregség nehéz időszakát.

A kor meghozza a megfelelő bölcsességet is. Ezeket a szép gondolatokat sajnos nem én találtam ki, csupán tovább adom.

Lassan már befejezésül, még egy fontos gondolatot szeretnék megosztani Önnel. Az idős kor megérésének kiváltsága nagy ajándék és ezt az értékének megfelelő formában kell kezelnünk, amennyire csak az erőnkből telik.

Hasznos véleményem viszonylag magas szintjéhez aligha férhet kétség. Mindig nagyon szívesen állok azok rendelkezésére, akik őszintén kíváncsiak a gondolataimra.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.