Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az estékről.

2018.07.09

Kedves Ajtony!

 

Az esték a nap lezárását jelentik és a pihenés időszakát készítik elő. Ez persze nem vonatkozik azokra, akik éjszakai műszakban dolgoznak. A délutános beosztásban dolgozók sem igazán veszik ki részüket az est nyugalmából, mert mire hazaérnek és nyugodtan pihenhetnek, lassan 23 óra magasságához közeledik az idő.

Ebben az időszakban általában már összegyűlik a család és beszélgetések, vagy éppen kártyázás vagy hasonló elfoglaltság veszi kezdetét.

Vannak korán fekvők, de akadnak olyanok is, akik éjfél után térnek nyugovóra. Az éjszakának már nyugalomban kell telnie. Sajnos, ezt megzavarhatják külső és belső zajok egyaránt.

Mi macskák rendkívül jó alvók vagyunk, de ezt sok ember nem mondhatja el magáról. Akik alvászavarral küzdenek, azok gyakran járkálnak éjszaka. Van, aki olvasással próbál álmot csalni a szemébe, hogy átvészelje az éjjelek bizonyos időszakát. Ez nem is rossz módszer.

Ha nincs meg a szükséges alvási idő, akkor a szervezet nem tudja magát kipihenni és fáradtság, ingerültség mutatkozik. Ez olykor az egészségi állapotot is jelentősen befolyásolja.

Nagy figyelemmel és szeretettel megfogalmazott véleményem értéke, ahogyan mindig, most sem kicsi. Ha bármely más alkalommal bárki hasonló kéréssel fordul felém, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.