Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az elhízásról!

2014.10.08

 Kedves Adorján!

 

Sajnos, az elhízás nálunk már hosszú ideje népbetegség. Nincs ez másképp a macskák esetében sem. Én ugyan nem vagyok túlsúlyos, de van olyan barátom, aki elég nehezen vonszolja magát. Erről az a véleményem, hogy enni szabad, csak zabálni nem ajánlatos.

Bizonyos mértékben önuralom kérdése is, hogy valaki állandóan pukkadásig eszi-e magát, vagy tud megálljt parancsolni.

A kövérség több hátrányt rejt magában. Nem csupán kényelmetlen, hanem egészség szempontjából is veszélyes lehet. Sokkal nagyobb munkája van a szívnek, hájas testalkat esetében, mint egy átlagos súlynál, főként, ha soványság esete forog fenn. Egyéb szervek is nagyobb terhelésnek vannak kitéve és így megnövekszik a betegség esélye.

Ma már sok lehetőség van a fogyásra. Több szer és talán még több eljárás áll rendelkezésre, de saját fogyókúrával is lehet segíteni a dolgon, persze szigorú, hozzáértő felügyelet mellett.

Akad olyan testalkat is, melynek akkor is növekszik a súlya, ha a táplálék bevitt mennyisége nem nagy. Ugyanakkor előfordul ennek az ellenkezője is. Mindkét esetre láttam már példát.

Mindenre kiterjedő, részletes véleményem értéke magas szintű volt, ahogy minden esetben az eddigiek folyamán. A jövőben sem tagadom meg a választ, hasonló felkérésre.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!