Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az autópályákról.

2020.07.08

Kedves Valdemár!

 

Az autópályák kiváló útszakaszok bármilyen jármű számára. Egyre több helyen közlekedhetnek rajta az emberek, persze külön díjazás ellenében. Ezt a pénzt ezek karban tartására és felújításra költik.

Két jó állapotú közlekedési sáv áll rendelkezésre az autópályán mindkét irányban. Egymástól élő sövény választja el a két irányt.

Lassú járművek, mint például egy segédmotoros kerékpár, nem hajthatnak fel ide, mert nem képesek az előírt legkisebb sebességgel közlekedni. Indokolatlanul lassan haladni sehol sem szabad, bár kétségtelen, hogy a lassú közlekedés jóval biztonságosabb a gyorsnál.

Az autóutak lényegében hasonlóak az előbbiekben említett pályákhoz, ám mégis alsóbbrendűnek számítanak. Az alapszabályok szinte azonosak, de a megengedett sebesség felső határa kisebb.

A főútvonalak kevéssé modern közlekedési területek. Itt egymással szemben is lehet haladni, mint bármely más egyszerűbb úton. Az állapotuk sincs igazán megfelelő szinten minden esetben.

Ezeken sem közlekedhet bármilyen jármű. A kivételeket a KRESZ felsorolja. Itt nagyon kell figyelni az előzésre, mert ezekből eddig már sok baleset származott.

Minden tudásomat bevetettem véleményem kinyilvánításom érdekében. Ennek értéke, részben ezért, magas lett. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok késlekedni annak teljesítésében.

Üdvözlettel: Cinci Macska.