Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az autógumikról.

2017.07.03

Kedves Bonifác!

 

Az autóknál nagyon fontos szerepet töltenek be a kerekek. Ezek biztosítják a talajhoz való jó tapadást és tulajdonképpen ezen tudnak egyáltalán gurulni ezek a járművek. Ha csak egy is hiányzik a négyből, nem lehet tovább közlekedni.

A kerekek elsődleges tartozékai a gumik, melyek a felnin való elhelyezkedésükkel biztosítják az üzemelést.

Az autógumik légnyomása mindig meg kell, hogy feleljen az előírtaknak. Ha túl puhák, akkor a széleik kezdenek el jobban kopni, mint a belső felület. Ezáltal nem lesz egyenletes a gumik bordázata és használhatatlanná válnak. Ezen felül a fékhatás is kisebb lesz, a fogyasztás is megnövekedhet és még több más bajt is okozhat.

Ha túl kemény a légnyomás az autógumikban, akkor a közepe kezd el jobban kopni és a problémák hasonló formában állnak elő.

Az helyes autógumi kiválasztásához a megfelelő hely egy gumi szaküzlet vagy pedig egy autógumi webáruház, ami persze sokkal kényelmesebb.

A személyautókon kisebb, a teherkocsikon nagyobb gumik helyezkednek el. Ez nem csak nagyság, hanem teherbírás kérdése is. A nagyobb teherautók hátsó kerekeken egymás mellett két kerék is lehet.

Több fajtájú és méretű autógumi van forgalomban. Amelyik tartósabb, annak az ára is természetesen magasabb.

Komoly odafigyeléssel megfogalmazott véleményem ez alkalommal is magas szintet mutat. Bármely más felkérés esetében is tartom majd ezt a szintet.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.