Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az autóbuszokról!

2014.05.19

 Kedves Anzelm!

 

Az autóbuszokról nagyon megoszlik a véleményem. Ebből kifolyólag, szankcionálni kell a dolgokat, mégpedig a következő formában.

Mint közlekedési eszközökkel, igazából nem sok bajom van velük. Járják az utakat a kijelölt útvonalon, felveszik az utasokat és elviszik a céljukhoz. Szerencsére még eddig minden alkalommal figyeltek rá, ha át akartam menni az úttesten és soha nem ijesztettek meg azzal, hogy úgy tettek volna, mintha nem érdekelné őket a testi épségem.

Mostanában többször hallottunk olyat, hogy a sofőrt tettleg inzultálták és méghozzá egy semmiség miatt. Nincs olyan égbe kiáltó dolog, amiért joga volna bárkinek is ezt tenni, nem csak a vezetőkkel, hanem bárkivel szemben.

A potyautasok is mérgesek az autóbuszok vezetőire, mert szigorúan ellenőrzik a menetjegyek érvényesítését, pedig tulajdonképpen csak végzik a munkájukat, ami ki van nekik adva parancsba. Persze, ez a másik oldal szemszögéből nézve, egészen másképp jön le.

A járatok viszonylagos ritkasága is összetett kérdés. Nagyon sok külső tényező befolyásolja azt, hogy a buszok megfelelő időben tudják egymást követni a közúti közlekedés menetében.

Véleményem szerteágazó mivolta és alapossága nem lehet kérdéses. Bármely más alkalommal is szívesen állok azok rendelkezésére, akik kíváncsiak az álláspontomra.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.