Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az árvízről.

2014.12.08

Kedves Bonifác!

 

Az árvíz, egy nagy természeti csapás, melytől mindenki nagyon retteg. A rengeteg esőzés, ami az elmúlt időszakra egyre inkább jellemző volt, olyan mértékű áradásokhoz vezetett, mely hatalmas védekező apparátust vett igénybe

Sokan nem is igazán tesznek különbséget a tűzvész és az árvíz között, mert mind a kettő egyformán borzalmas.

Az áradat szót hallván, mindenki megretten, bár nem csak a víztömeg hömpölygésére használjuk ezt a szót. Sok minden egyébbel is lehet árasztani valakit, vagy valamely területet

A kiöntés kifejezés csaknem kizárólag arról szól, hogy egy folyó, vagy nagyobb tó az esőzések után megárad és mellette kialakul egy másik tó. Itt már csak azoknak kell rettegni, akik árterületen vagy annak közvetlen közelében laknak és veszélyben érezhetik a házukat, illetve vagyontárgyaikat.

A halászok és horgászok számára kifejezetten előnyös helyek a kiöntések, mert nagyobb a halfogás esélye, mint más vizeken. A csuka, például vissza sem megy az apadáskor a nagyobb vízbe, így sok esetben, akár egy gödörben is lehet könnyen fogni ilyen fajta, nemes halat.

Véleményem minden eddigi esetben hasznosnak bizonyult és biztos vagyok benne, hogy ez alkalommal is elérte a kívánt szintet. Máskor is állok bárki rendelkezésére.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!