Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az áramról.

2021.02.04

Kedves Vazul!

 

 A villany alapvető szükséglet a háztartásokban és az általános köznapi életben is. Inkább áramszolgáltatásnak nevezzük hivatalos nyelven, ha fel tudjuk használni a villanyáramot egy szolgáltató közreműködésével.

A lakásban égők biztosítják a világosságot, de csillárok és kisebb függesztékek is elősegítik a jó látási viszonyokat. Ezek nélkül nem tudnánk a köznapi tevékenységeinket folytatni alkonyat után, vagy akár borús időben. Főleg az olvasás nagyon fontos tényező az emberek életében.

A háztartási gépek javarésze is villanyárammal megy, mert ilyen motorok hajtják. Az elemekkel lehet helyettesíteni ezt, amíg le nem merülnek és elképzelhető, hogy ez a drágábbik megoldás.

Az áram tárolására szolgáló eszköz az akkumulátor, mely főleg a gépkocsik üzemeltetéséhez elengedhetetlen.

Az elektromosság az előzőekben említettek gyűjtő neve. Minden ezzel működik, amihez áramszolgáltatás szükséges.

A felsővezetékekben hatalmas áram van, ezért azokhoz még csak közelíteni sem szabad. Ugyanez vonatkozik a vasúti felső vezetékekre, mert a mozdonyok java részét is villany hajtja.

Megfelelő minőségű és sok figyelemmel megfogalmazott véleményemet szívesen bocsájtottam az ön rendelkezésére. Ha bármely más alkalommal bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljesíteni a legjobb tudásom szerint.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.