Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az apróságokról.

2014.02.05

 Kedves Bonifác!

 

Ez a kérdés látszólag egyszerűnek tűnik, melyben a véleményemet kérte. Ha viszont jobban átgondoljuk, mindjárt tapasztalhatjuk, hogy sokkal bonyolultabb, mint ahogy az első pillantásra tűnt.

Első sorban arról kell beszélnünk, hogy mi is az, hogy apróság, még inkább semmiség. Ami az egyik macskának semmiség, az egy másiknak lehet fontos kérdés, vagy éppen megoldandó probléma, feladat lehet, ha a szükség úgy hozza.

Sokat hallottam már erről a témáról az embereket vitatkozni és nem csak házastársak között kerül terítékre ennek a kérdése.

Nekem például, már régóta apróságnak tűnik, ha a háziasszonyom mérges, még ha nem is én bosszantottam fel, és ordít rám, ritkán felém is rúg. Szerencsére nagyon ritkán talál el. Talán nem is akar igazán fenéken billenteni. Ugyanez, egy másik macskának hatalmas sértést jelenthet és ennek okán esetleg egész nap nem megy haza, még enni sem.

Ezt nézve, a dolgok megítélésében nagy szerepet játszik az érzékenység foka is, többek között, vagy éppen annak teljes hiánya.

Ha így nézünk a dolgok mélyére, akkor bizony elég nehéz egy bizonyos dolgot semmiségnek vagy akár csekélységnek nyilvánítani.

Mindenkor hasznos véleményemet jó kedvvel és szívesen bocsájtottam az Ön rendelkezésére. Bármely más esetben is állok az érdeklődő szolgálatára.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!