Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az albérletekről.

2019.07.24

Kedves Bonifác!

 

Az albérlet a lakásmegoldások közül a legegyszerűbb, annak tekintetében, hogy nem kell saját lakásért kifizetni több millió forintot, de ugyanakkor nem is jó üzlet.

A legtöbben azért mennek albérletbe, mert nincs pénzük saját házra, mivel éppen most házasodtak össze, vagy egyéb okokból.

Ha valakinek nincs saját lakása még öregségére sem, az már szokatlan, de sajnos erre is van példa.

Ha albérletet veszünk ki, komoly árat kell fizetni a lakhatásért. Ez a pénz a háztulajdonosé lesz és a bérlő nem lát viszont belőle természetesen egy fillért sem. Van, akinek a fizetése fele rámegy, ezért kell minél előbb összegyűjteni egy saját házra.

A társbérlet ma már nem igazán létező lakhatási megoldás. A régebbi időkben bizony volt ilyen, még akkor is, ha nevetségesnek tűnnek azok a helyzetek, melyeket az ilyen állapotok generáltak. Kabarék témájául is gyakran szolgáltak a társbérleti viszonyok.

Azokon sokat nevettünk, de ha beleképzeljük magunkat szegény lakók helyzetében, akkor már koránt sem olyan vicces a dolog.

Nagy odafigyeléssel és sok odaadással megfogalmazott véleményem értéke magas és biztosan hasznára lesz a kérdezőnek. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére hasonló mértékben fogok rendelkezésre állni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.