Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az adományozásról.

2014.08.21

 Kedves Jakab!

 

Az adományozás nagyon szép emberi cselekedet, amit maximálisan értékelek. Persze, ehhez az is szükséges, hogy a jó szívű adakozónak meg is legyen a megfelelő anyagi alapja.

Lehet segíteni a rászorulóknak abban az esetben is, ha az illető szegény. A munkáját adhatja, amiért nem kér pénzbeli ellenszolgáltatást. Az ilyen jellemmel rendelkezőket tisztelem és becsülöm.

Sajnos a mai időkben eléggé háttérbe szorult az adakozás. Ennek több oka is lehet. Nem igazán akarok találgatásokba bocsátkozni.

A jótékonykodás keretein belül is kiemelném azt az esetet, amikor beteg gyerekek gyógyítására, vagy szegényebbek megsegítésére adományoznak különböző összegeket, ellenőrizve, hogy a pénz a megfelelő helyre kerüljön, hiánytalanul.

Nem volna értelme most abba belemenni, hogy valaki óriási vagyont lop, és ebből adakozik. Sajnos ilyen is előfordul az életben, de induljunk ki a rendes emberekből.

Saját magam nem vagyok képes pénzbeli adakozásra az ismert okok miatt, de ha más formában tudok segíteni, nem zárkózom el.

Az adományozás, adakozás és a jótékonykodás fogalma magában foglalja a segítség kifejezést, ezért egyben kezelhetjük ezek értékelését.

Véleményem megfelelő szintű mivoltához, ez alkalommal sem férhet kétség. Ha a jövőben felkérést kapok, erre vonatkozóan, bárkitől, hasonló készséget fogok mutatni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!