Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska az ábrándozásról.

2020.07.27

Kedves Bódog!

 

 Ábrándozás az élet megrontója. Ezt tartja a régi mondás. Ennek ellenére, véleményem szerint olykor szabad ábrándozni. Nem lehet mindig szigorúan csak a fontos dolgokra figyelni és mereven betartani az élet szabályait.

Tulajdonképpen nem is számít ez egyáltalán problémának, ha valaki ábrándozó típus, csak ezt ne gépkocsivezetés közben tegye. A megfelelő helyen, alkalmas időpontban el lehet ábrándozgatni.

Az álmodozás már egy kicsit komolyabb dolog. Ilyenkor lehet nagy dolgokat képzelni. Például, hogy valaki nagyon gazdag lesz, bár e helyett inkább jó egészségről kellene álmodozni a család számára. Persze, van, akinél kizárólag csak a pénz számít. Az ilyenekről megvan a külön véleményem, ami nem tűrne itt nyomdafestéket.

A képzelődés már egy másik kategóriába sorolható. Vannak kényszerképzetek, melyek félelemből táplálkoznak, első sorban és vannak látomások. ezek közül a legszörnyűbb a rémlátomás.

Ha valaki pesszimista, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy folyamatosan az ördögöt festi a falra, ahogy a mondás tartja.

Hosszas gondolkodással megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magas és átitatja a jóindulat. Ha bármely más alkalommal, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni legalább ilyen lelkesedéssel teljesíteni a kívánságát.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.