Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a zajongásról.

2014.08.09

 Kedves Ubul!

 

Nyugdíjas lévén, nyílván sokkal nagyobb az igénye csendre és nyugalomra, mint a fiatalabb korosztálynak. Ez teljes mértékben érthető.

Nagyon rossz véleménnyel vagyok azokról, akik nincsenek tekintettel másokra, embertársaik, vagy éppen macska társaik nyugalmi igényére.

A lárma egy iskolában természetes, mert a szünetben a tanulókat megfékezni nem lehet. Sajnos sok esetben még az osztálytermekben, az órák alatt sem könnyű. Rengeteg az engedetlenség és ennek a zaj velejárója.

Sokszor hallhatjuk a felhívást, hogy egy kis csendet kérünk, kíméljük egymást. Sajnos ezt kevesen tartják be.

A fiatalok szeretnek mulatni, bulizni. Ez rendben is van mindaddig, amíg másokat ezzel nem háborgatnak. Mindennek megvan a maga ideje és helye.

A szigorúan vett csendháborítási időszak este 10 órától reggel hatig tart, de ez nem jelenti azt, hogy ettől eltérő időpontban bármilyen zajos dolgot lehet művelni. Van egy határ, amit mindenki köteles betartani.

A társasházakban nagyon nehéz még egy kis csendes időszakot is találni, amikor nyugodtan lehet pihenni, gondolkodni, kikapcsolódni a napi gondok terhe mellett. Egy magánházban erre jobban nyílik lehetőség.

Legyünk egymásra tekintettel.

Véleményem megerősíti a csendet kívánók igényeinek jogosságát. Más alkalommal is szívesen állok bárki rendelkezésére, hasonló felkérések esetén.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.