Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a vízi sportokról.

2019.06.09

Kedves Özséb!

 

A vízi sportok nagyon egészségesek és kiválóan alkalmasak a test karbantartására, kondíciójának megőrzésére, bár sokak szerint koravénséget is okoz.

Ezek legnépszerűbb formája talán az úszás. Mell, hát, pillangó és gyors úszásnemet ismerünk. Az olimpiákon és más világeseményeken ezekben rendeznek versenyeket és osztanak érmeket mindkét nemben.

Vannak, akik nagy távolságú gyorsúszásra is vállalkoznak. Ez öt kilométertől egészen ötven kilométeres távig is terjedhet. Nem értem, hogy ekkora távolságot hogyan képesek emberek leúszni.

A másik népszerű sportág a vízipóló, vagy hivatalos nevén vízilabda. Ez már csapatjáték. Hatan játsszák és gólra megy.

Jó úszónak kell ehhez lenni és emellett kiválóan kell kezelni a labdát. Nemzeti csapatunk elég jó ebben a sportágban.

Az érdekessége az, hogy nem igazán látják a bírók, hogy mi történik a víz alatt, azaz hogyan szabálytalankodnak a játékosok egymással.

Pont ezért születnek olykor vitatható ítéletek és úgy érzi egy csapat, hogy a bírók verették meg. Sokat mérgelődhetünk az ilyen mérkőzéseken, amikor a magyar csapat játszik, de ennek ellenére kedveljük ezt a sportágat.

Mindenre kiterjedő, alapos átgondolással megfogalmazott véleményem értéke vitathatatlanul magas. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére ugyanilyen formában fogok igyekezni véleményt mondani.

Üdvözlettel: Cinci Macska