Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a versekről.

2016.03.15

Kedves Gedeon!

 

A versek nagyon szép irodalmi alkotások. Sokan mondják, hogy ha idegesek és elkezdenek szép verseket olvasni, egészen megnyugszanak. Ez bizonyára így van.

A költemények megírására olyan indíttatás kell, ami különlegesnek mondható.

Vannak vicces, sőt durva rímekkel ellátott versek, de ezek nem nevezhetők alkotásoknak. Inkább a léha nevetgélést és az ezzel kapcsolatos szórakozást segítik elő. Kabarészínpadokon a helyük.

Az igazán szép versek megfognak szinte mindenkit. Ha elhangzanak elérzékenyülést okoznak.

Nagyon sokan próbálkoztak már versírással olyanok, akiknek ez egyáltalán nem volt az erősségük. Valószínűleg később rájöttek, hogy ez nem ilyen egyszerű. Jó verset írni nagyon nehéz, még akkor is, ha meg van hozzá a szókincs.

Az elbeszélések már nem csak versek. Az elbeszélő költemények tartoznak ide. Inkább prózai formában vetik papírra az írók ezeket a műveket.

Ebbe a témakörbe nagyon sok minden beletartozok, ami bizonyos eseményeket, vagy az élettel kapcsolatos egyéb dolgokat kíván az olvasó tudomására hozni. A kisregények is elbeszélések, ha úgy vesszük.

Nagy körültekintéssel megfogalmazott véleményem érdekes és hasznos volt mindenki számára. Ha a jövő folyamán bárkitől ehhez hasonló felkérést kapok véleményem kinyilvánítására, nem fogok habozni annak teljes mértékben eleget tenni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.