Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a végrendeletekről.

2018.11.29

Kedves Vince!

 

A végrendeletekről megoszlik a véleményem. Szükséges részei az életnek, illetve inkább a végének, mert ugyan életében írja az ember, de csak a halála után lép érvénybe.

Ami kellemetlen benne, hogy a közvetlen örökös jól jár, de akit kizárnak, és úgy érzi, hogy jogtalanul, az szenved. Ilyenkor fordul elő, hogy megtámadják a végakaratot. Ekkor már a gyász másodlagossá válik és ez baj. Az emberi érzéseknek nem volna szabad tompulnia a pénz és tárgyi vagyon miatt.

Azt viszont el kell ismerni, hogy mindenki pénzből él és a saját szempontjából igaza van. Az igazságtalanságot nagyon nehéz elviselni és a legtöbb embernek egyáltalán nem is sikerül.

Rá kell bízni az örökhagyóra a döntést. Az már más kérdés, hogy az illetőt végakarata megfogalmazásában milyen mértékben befolyásolta bárki is, cselekedeteivel vagy esetleg sugallataival.

Az ilyen esetekben nincs könnyű dolguk azoknak, akik igazságot akarnak szolgáltatni. Meg vannak a törvények az örökhagyás szabályaira, de ez nem jelenti azt, hogy az igazságos döntésre bármi garancia is lenne.

A legrosszabb az egészben az, hogy a végrendeletből kizárt és a per végén vesztes személy gyűlölettel gondol az elhunytra.

Véleményem példás értékű, erre a jövőben is törekedni fogok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.