Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a válásról.

2018.04.19

Kedves Herman!

 

A válás nagyon kegyetlen dolog tud lenni. Különösen akkor, ha hosszabb ideje éltek együtt a házastársak. Ilyenkor 5-10 év már hosszú időnek számít és nem könnyű a szakítás.

Ha egy házasságnak vége, annak sok oka lehet. Elsősorban a hűtlenség a leggyakoribb kiváltó ok. Vagy az egyik, vagy a másik fél másfelé kacsingat. Ritkán előfordul, hogy mindketten ezt teszik. Ilyenkor már nincs értelme tovább együtt maradni. Meg kell próbálni új életet kezdeni, más élettárssal.

Ekkor kerül sor a válóperre, amely ügyvédek bevonásával történik. Ez a fajta per nem sokban különbözik a többi peres eljárástól. Kiabálnak egymásra kígyót, békát és harcolnak azért, hogy a másik fél hibájából mondják ki a válást.

A bontóperben fontos szerepet tölt be a vagyonmegosztás. Itt aztán nagyon nehéz megegyezni, mivel elsősorban az anyagiakról van szó.

Ezekben az eljárásokban is csak az ügyvédek és az állam jár jól, mint minden más hasonló esetben, de ez ellen nem lehet tenni semmit.

Mélyreható és rendkívüli odafigyeléssel megfogalmazott véleményem nem kis értékkel bír. Ha bármely más alkalommal, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni készséggel a rendelkezésére állni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!