Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a vakációról.

2020.05.06

Kedves Hunor!

 

Végtelenül fontos, hogy az iskolai év közben nyári vakáción lehessenek a tanulók. Egyrészt azért, mert az egész évi magolás, odafigyelés kissé elveszi az életkedvet olykor és szükség van a játékra, gondtalan időtöltésre, amikor a leckeírás és tanulás nem sürgeti a diákokat nap közben.

A nyár hosszú időn át tart. Bő két és fél hónapig nem kell menni iskolába és mivel ősszel új tanév kezdődik, így lecke sincs feladva.

Ilyenkor jön el az üdülés ideje is, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is nyaralni mennek, már aki ezt megteheti. Itt elsősorban anyagi szempontok játszanak közre. Van, aki a nagyszülőknél tölti a nyár egy részét.

Az iskolát szerető gyerekek számára is szükséges a tanítási szünet. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a tanulók fáradnak el az egész évi tanulásba. A tanárok dolga még nehezebb. Nekik nincs három hónapos munkaszünetük. Kevesebbel kell beérniük, de lényeg a pihenési idő alapvető volta.

Minden apró részletre kiterjedő és figyelmesen megfogalmazott véleményem értéke, ahogyan a korábbiakban is, magas szinten áll. Bármely más alkalommal, bárki hasonló kérésére nem fogok habozni azt a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.