Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a vadászfegyverekről.

2020.02.27

Kedves Özséb!

A vadászfegyvereket, ahogyan a nevében is benne van, elsősorban vadászok használják, nagyvadra és kisebbekre egyaránt lőnek vele.

A nem hivatásos vadászok is tarthatnak engedéllyel ilyen fegyvert, de csak megfelelő képesítéssel. Van, aki csak ritkán, hobbi szinten űzi ezt a tevékenységet.

Az erdészek is használnak légpuskát, sőt előfordul, hogy komolyabb lőfegyver is a birtokukban van, és időnként használják is azokat. Sajnos léteznek orvvadászok is, szerencsére nem sokan.

Az egyszerűbb, már említett vadászpuskákat, leggyakrabban madarak elejtésére használják.

Pisztollyal is lehet vadászni, de ez nem jellemző. Ezek a lőfegyverek emberélet kioltására is alkalmasak, tehát rendkívül veszélyesek.

A légpuskával nagy sebet nem lehet emberen ejteni, de komoly fájdalmat okozni annál inkább.

Többen gyűjtik is a vadászfegyvereket és dicsekszenek vele, mutogatják másoknak, mintha egy kiállításon lennénk.

Holló vadászbolt, fegyver szaküzlet és szerviz >>

Ez rendkívül költséges szórakozás, mert ezek a vadászfegyverek sok pénzbe kerülnek. Persze, mint mindenben, a modernebbek nagyobb, az egyszerűbbek kisebb árfekvésben vannak.

Mindenre kiterjedő és nagy figyelemmel, sokoldalúsággal megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magas, ahogyan azt a korábbiakban is megszokhatták. Várom mások érdeklődését is. Ilyen esetben nem fogom megtagadni a kérés teljesítését, legyen szó szinte bármiről.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!