Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a vadászatról.

2015.07.14

Kedves Benő!

 

A vadászat nagyon kedvelt sport volt régen, főleg a főurak köreiben. Ha jól belegondolunk, ez tulajdonképpen a mai időkre levetítve sem változott igazán sokat. A szegények sportjának semmiképpen sem nevezhetjük ezt az időtöltést.

Nem vagyok igazán jó véleménnyel erről a tevékenységről. Szegény vadat űzik, a végén leterítik az esetek többségében. Egyenlőtlen küzdelemnek nevezném, még akkor is, ha ez elcsépelt frázis.

A baklövés már kettős fogalmat takar. Ki lehet lőni egy őzbakot, főleg a trófeáért, de ha bárhol nagyot hibázik valaki, vagy csúnyán melléfog, azt is magába foglalja ez a kifejezés. Ennek köszönhető a tréfás tartalom.

Mi macskák is vadászunk az egérre, de ezt máshová sorolnám, mert ezzel hasznot hajtunk. Abba most ne menjünk bele, hogy ez mennyire kellemetlen az egérnek.

A nyúlhajtás szintén a vadászattal szorosan összefüggő cselekedet. Néhány ember odahajtja a vadászok közelébe az ijedt nyuszit és nekik már csak le kell lőni. Ezt sem szeretem igazán.

Végeredményben minden nézőpont kérdése, így a vadászat helyessége is.

Figyelmesen megfogalmazott és szerteágazó véleményem értékét viszonylag nagynak tekinthetjük. Ha felkérnek, a jövőben sem fogok elzárkózni ehhez hasonló kérdések, felkérések elől.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!