Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a tévedésekről.

2014.01.04

 Kedves Gusztáv!

 

 

A tévedés egy olyan cselekedet, amit aligha kerülhet el bárki az élete folyamán.

Tévedni emberi dolog, mondják, de ez a macskákra is legalább annyira vonatkozik, ha nem jobban. Tulajdonképpen ezekből adódó következmények a hibák.

Szerencsés helyzetben vagyunk, ha a tévedésünk kicsi és csak akkora hibát eredményez, ami viszonylag könnyen orvosolható és nem okoz helyrehozhatatlan galibát, gondolok például egy sértődésre, ismerősök, barátok, kollégák és rokonok között.

Nagyon kellemetlen tud lenni egy olyan mulasztás, amikor a macska nem elég óvatos és belesétál egyenesen egy kutya karmai közé. Ez már nem is tévedés, hanem hatalmas hiba, nagyfokú figyelmetlenség eredményeképpen.

Véleményem szerint, a tévedéseket nem szégyellni vagy titkolni kell, hanem be kell ismerni és törekedni kell rá, hogy lehetőleg ne ismétlődjön meg ugyanez még egyszer, de lehetőleg más, hasonló hiba is kizárható legyen. Persze tudjuk, hogy ez úgy sem lehetséges, de a törekvés is szép dolog.

Amíg nem történik komoly baj addig az egészen apró tévedéseken, kis hibákon csak jókat derül a macska és reméli, hogy nem is fog nagyobb bajba kerülni.

Szerteágazó és csaknem minden részletre kiterjedő véleményt igyekeztem Ön elé tárni, ami szerintem sikerült is. Bármilyen későbbi felkérésre is hajlandó vagyok, teljes tudásommal válaszolni.

 

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!