Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a testnevelésről.

2020.09.26

Kedves Tódor!

 

A testnevelés nagyon fontos mindenki számára, mivel rendkívül egészséges, csak nem szabad túlzásba vinni. Mindenkinek ismernie kell a saját határait és aszerint kell szabályozni a mozgásmennyiséget.

Iskolai tantárgy is a testnevelés, bár van, aki bizonyos okok miatt felmentést kap ez alól. Létezik ennek egy könnyített formája is, de ezeket külön helyeken szokták tartani azoknak, akiknek erre igényük van.

A torna sportág is, sőt az olimpiákon is versenyszám. Létezik szertorna, azaz más eszközök igénybevétele, mint például a korlát vagy a gyűrű, de talajtorna is van a sport menüben. Itt olykor akrobatikus mutatványokat is láthatunk a résztvevőktől.

A testedzés magába foglalja az összes testmozgató gyakorlatot. Otthon is végezhető ez az egészséges elfoglaltság. A konditermek a leginkább alkalmasak erre a célra.

Fontos, hogy már kicsi gyerekkorban elkezdjük a testnevelést és az folyamatos maradjon az idők során.

Ha valakit esetleg baleset ér és kezd felépülni a sérüléseiből, akkor sok esetben gyógytornára küldik.

Nagy figyelemmel és sok odaadással megfogalmazott véleményem értéke most sem alacsonyabb, mint az elmúlt alkalmak bármelyikén. Ha a jövőben bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.