Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a temetésekről.

2021.07.19

Kedves Kázmér!

 

A temetések a legszomorúbb események, melyen bármikor részt kell vennie egy embernek. Itt egy embertársától búcsúzik el, akinek szintén csak egy élete volt és azt elvesztette.

Ha egy nagyon öreg férfi, vagy nő hantolásán kell részt venni, azt még valahogyan el lehet fogadni, de amikor egy fiatalabb élet ér véget, azt már nagyon nehéz. Egy gyerek esetében pedig egyszerűen felfoghatatlan és elviselhetetlen. Sajnos az életben ilyen is előfordul, bár nem volna szabad, hogy megtörténjen.

A gyászoló közeli rokonoknak a nagy fájdalom mellett még a temetést is meg kell szervezniük, mert ez elkerülhetetlen. Itt még a nagy anyagi terhekkel is szembe kell nézni, tehát minden rossz összejön, ami csak elképzelhető.

Van, akit nem koporsóban temetnek a földbe, hanem elhamvasszák, és egy urnában elhelyezik az arra kijelölt helyen, általában egy falban, de van lehetőség a földbe is eltemetni az elhunytat.

Erről a témáról még szót ejteni is nagyon szomorú, így most nem is a szokásos záró szöveggel fejezem be a vélemény-nyilvánításomat, hanem azt kívánom mindenkinek, hogy minél később kelljen szembenézni a szomorú ténnyel, ha már sajnos elkerülhetetlen, mert együtt jár az alapélettel.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.