Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a tatarozásról.

2020.10.26

Kedves Bonifác!

 

A tatarozás elengedhetetlen egy ház esetében, ha már annyira leromlott az állaga, hogy veszélyezteti a benne lakók testi épségét, vagy további károkat okozhat a lakás állapotában.

Egy családi házat kívülről a tényleges tulajdonosnak kell felújítani, ahogyan a belső részét is.

A bérházi lakásoknál ez már nem így van. Ott több tulajdonos fizeti a közös költséget és ez fedezi a külső helyreállítás költségeit. Ez helyes rendelkezés, mert így nem egyben kell kiadni egy nagyobb összeget, ha ez szükségessé válik.

A lakás belsejét viszont itt is a tényleges tulajdonosnak kell renoválni. Itt vannak eltérések, például egy közös vízvezeték esetében.

Rendkívül fontos, hogy ezeket a munkálatokat szakember végezze, mert az építőiparban rengeteg dolgot el lehet rontani. Talán még többet, mint más szakágakban.

Van, aki ezeket a dolgokat saját kezűleg végzi, így csak az anyagköltség terheli az illetőt. Kétségtelen, hogy így jóval olcsóbban ki lehet jönni, de kérdéses a végeredmény, azaz az elvégzett munka szintje.

Különleges figyelemmel és nagy odaadással megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is rendkívül magas fokozaton szerepeltethető. Ha a jövőben bárki mástól hasonló felkérést kapok, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.