Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a tanárokról!

2018.11.05

Kedves Sebestyén!

 

Tanulóként megértem, hogy érdekel a véleményem a tanárokról, hiszen biztos vagyok benne, hogy nektek is megvan a magatoké, osztálytársaiddal együtt.

Szerintem sokat tanultak a tanárok ahhoz, hogy másokat taníthassanak, ennek ellenére nem árt, ha minden óra előtt alaposan felkészülnek, mert bizony rajtuk is meglétszik, ha ezt elmulasztják.

Valamikor az alsó tagozatos pedagógusokat, akik egytől négy osztályig tanítottak, tanítónak nevezték, míg a felsősök oktatóinak a tanár elnevezést adták. Ma már ez másképp van.

Lehet, hogy egy kicsit most ellened fogok beszélni, de a tanárok dolga rendkívül nehéz, mert a mai diákok nehezen kezelhetőek.

Olyat is hallottam már, hogy egy diák nekiment a tanárának. Ilyesmi régen aligha fordulhatott volna elő, de hát sajnos ilyen irányban is változik a világ.

Azokat a pedagógusokat tisztelem, akik becsülettel mindent megtesznek a megfelelő szintű oktatásért és nem akarnak visszaélni a részleges hatalmukkal. Természetesen itt is, ahogy mindenütt, akadnak olyanok, akiket nem lett volna szabad tanulók közelébe sem engedni.

Szerteágazó és mindenre tekintettel lévő véleményem értéke vitathatatlanul magas, ahogyan ez a múltban is tapasztalható volt. Ha a jövőben bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok késlekedni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.