Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci macska a takarításról.

2019.09.20

Kedves Jakab!

 

A takarítás nagyon hasznos tevékenység. Eltünteti a lerakódott port, szennyeződéseket és minden olyat, ami nem illik a rendhez.

A nagyobb takarításokat portörölgetéssel szokták kezdeni, majd jöhet a porszívózás, amikor a szálló por már leülepedett.

Ezt követi a felmosás, ami után már a levegő is letisztul és kellemesebben érezhetjük magunkat a tiszta környezetben.

A rendrakás nem teljesen azonos a takarítással, bár ugyanabba a kategóriába sorolhatjuk, ha alapjaiban nézzük a dolgokat.

Sokszor halljuk azt a mondást, hogy a tisztaság fél egészség. Ebben lehet valami igazság. Az orvosok szerint a tiszta környezetben nehezebben lehet megbetegedni, mint ha koszos, elhanyagolt környezetben élünk. Ha nem is szó szerint kell ezt értenünk, de átvitt értelemben lehet valóságalapja ennek az állításnak a tapasztalatok alapján.

A sepregetés a legegyszerűbb és leggyorsabb takarítási mód, de van ahol ez átmenetileg elegendő.

A gyakori kézmosás sokkal inkább megelőzheti a fertőző betegségek kialakulását. Ez már a test tisztán tartásának kérdése, de ez is természetesen nagyon fontos.

Nagy odafigyeléssel és sok jóindulattal megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is jelentős. Bármely más alkalommal is állok bárki rendelkezésére, ha hasonló felkérést kapok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.