Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szurkolókról.

2018.12.23

Kedves Huba!

 

A szurkolásról jó véleményem van, mert a kedvenc csapatunkat bíztatni kell, ezzel is hozzásegítve a győzelemhez. Legyen szó fociról, vagy más labdajátékokról, vagy akár egyéb sportágról.

Akkor van gond, ha ez átmegy őrületbe. A drukkerek és ellendrukkerek tábora először csak egymást sértegeti a legdurvább módon, majd ha erre lehetőség nyílik, össze is verekednek. Ha ez mégsem jön létre, akkor vandál módon elkezdenek rongálni. Kitépkedik a székeket a helyéről és összetörik.

Sajnos ennél jóval nagyobb károkat is képesek okozni. A petárda robbantgatás sem sokkal különb cselekedet. Ilyenkor előfordul, hogy a mérkőzést is félbe kell szakítani. Ennek megítélése a játékvezető feladatkörébe tartozik.

A rasszista bekiabálások sem ritkák. Sokszor nevetségesnek tűnő, de durva hangnemben kerül erre sor, főleg a néger játékosok esetében.

A focirajongók többsége azért megy ki a meccsekre, hogy jól szórakozzon a játékon és nem a balhé kedvéért. A sportnak erről kellene szólnia, legalább is, ha a kívánságunk szerint zajlanának a dolgok.

Mindenre kiterjedő és nagy figyelemmel megfogalmazott véleményem értéke természetesen magas és figyelemre méltó. Amennyiben a jövőben bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni a kérését teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.