Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szomorkodásról.

2017.01.21

Kedves Kázmér!

 

A szomorúság nagyon kellemetlen érzés. Ennek oka rendkívül sokféle lehet. Elsősorban akkor lesz valaki szomorú, ha egy közeli hozzátartozója elhalálozik. Egy barát elvesztése esetében is fennállhat csaknem ugyanez a helyzet.

Vannak, akik kifelé nem igazán mutatják, hogy mennyire el vannak keseredve, sőt akadnak olyanok is, akik ezt kifejezetten titkolják. Talán azért, mert olyan típusú emberek, akik nem akarják, hogy szánakozzanak rajtuk.

A búskomorság lehet valakinek az alaphelyzete is. Nem igazán lehet az ilyeneken vígságot, vagy igazi mosolyt látni. A nevetés sok esetben kényszeredett.

A stresszhelyzetek is okozhatnak levert, szomorú állapotot. Ha valaki ideges természetű, akkor sokkal nehezebben éli meg a bajokat, kellemetlen helyzeteket.

Vannak olyan egyéniségek is, akik egyszerűen nem tudnak igazán keseregni. Mindennek a jó oldalát nézik és örök pesszimistaként élnek.

A levertség nem mindig teljesen azonos a szomorúsággal. Ilyen állapotot okozhatnak a betegségek különböző fajtái is. A súlyosabb bajok mindig nagyobb levertséget okoznak.

Mindenki másképp éli meg a bajokat, betegségeket. Sokak annyira nagy erővel rendelkeznek, hogy könnyebben átvészelik az ilyen jellegű problémákat azoknál, akik gyengébbek.

Különös figyelemmel megfogalmazott véleményem értéke magas formátumú. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére rendelkezésre állok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.