Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szívinfarktusról.

2019.04.01

Kedves Taksony!

 

Nem könnyű ezekről a súlyos betegségekről véleményt mondani, szakértelem hiányában. Csak a szóbeszédre tudok hagyatkozni.

A szívinfarktus elsősorban férfi betegség, de előfordul néha nők esetében is. Egy vérrög megakad a szívben és leállítja a megfelelő működést. Ez a súlyos baj általában eszméletvesztéssel jár, de nem minden esetben. A szívtájéki fájdalom viszont szinte mindig kíséri ezt a rettegett betegséget.

A leggyakrabban ötvenhárom és ötvennyolc éves korban következhet be. Más életkorokban nem olyan gyakori. Az okot kereshetjük a dohányzásban, idegességben vagy alkohol fogyasztásban is.

A szívtrombózis is hasonló jellegű betegség, de némi különbség azért mégis van. Ha ezek közül bármelyik előfordul, azt a köznyelv szívrohamnak is szokta nevezni.

Amíg nem áll le végleg a szív, addig van remény. Az újraélesztésnek lehetőleg három percen belül meg kell történnie, amíg a klinikai halál tart.

Aki ezek bármelyikén átesik, annak a jövőben rendkívül kímélő életmódot kell folytatnia, szigorúan betartva az orvosi utasításoknak minden pontját.

Sok figyelemmel és a legjobb tudásom szerint megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal sem mondható kicsinek. Ha bármely más esetben, bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.