Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a színészekről.

2015.03.26

Kedves Leopold!

 

Nagyra becsülöm a színészek munkáját. Ezt a hivatást nem lehet úgy űzni, mint egy átlagos elfoglaltságot. Mély átéléssel kell előadni mindent.  Fel kell venni a szerepben megformált ember teljes jellemét és szinte minden tulajdonságát be kell mutatni. Itt nem lehet elmélázni, mint például egy irodai munka esetében.

Ha hibázik a színművész, azt a néző azonnal észreveszi még akkor is, ha nem szakértő a témában.

Lehet, hogy te is játszottál valamikor az iskolai színjátszó körben, vagy legalábbis megpróbáltad, mert akkor még jobban átlátod, hogy mennyire nehéz dolguk van.

A szerep megtanulása is nagymértékben igénybe veszi az agyat és azt meg is kell jegyezni. Ez tehát igazi művészet. Nem becsüljük le ezzel a többi művészeti ágat sem, legyen szó festőkről, szobrászokról vagy hasonló témában szereplő emberekről.

Az előadók, énekesek, mesemondók, versmondók dolga is nehéz. Talán annyival könnyebb, hogy időben jóval kevesebbet töltenek a színpadon, ezáltal az összpontosítás kisebb szakaszokra korlátozódik.

Erre születni kell. Ha valaki nem érez magában elég tehetséget, ne is próbálkozzon ezen a pályán, mert csak csalódás érheti.

Remélem, véleményemet mindenre kiterjedőnek találod, ami érdeklődésedet képezi. Mások felkérésének is szívesen teszek eleget a jövőben.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.