Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a színdarabokról.

2018.04.03

Kedves Gedeon!

 

A színdarabok olyan előadások, melyek valakinek a szerzeményét színpadra viszik. Előfordul, hogy egy regény filmvásznon és színpadon egyaránt bemutatásra kerül.

Magas szintű kulturális eseménynek tartom ezeket a színielőadásokat. Több kategóriát is megkülönböztetünk belőlük. Vannak drámák, színművek, komédiák, vagy más néven vígjátékok, zenés darabok, sőt zenés vígjátékok is.

Az említett valamennyi darabot kiváló színészi alakítások jellemzik. A színpadon sem könnyebb kiváló alakítást nyújtani, mint egy filmszerepben, sőt, sokak szerint még nehezebb.

Aki mindkét műfajban jeleskedik évtizedeken át, az akár a nemzet színésze is lehet. Tagja annak a 12 fős társulatnak, ahova rendkívül nehéz bekerülni.

A színdarabokat soha nem lehet megunni, és nem válthatnak elavulttá sem. Van, aki ugyanazt az előadást többször is megnézi, mert annyira tetszik neki.

A klasszikusok darabjai gyakran kerülnek színpadra és természetesen mindig sikeresek. Van olyan előadás is, amit kimondottan a főszereplő személye és játéka tesz sikeressé. Ezért vonzza a közönséget.

Sokszor telt ház előtt játszanak egy színdarabot és ezért is ér meg több előadást, hiszen a belépőjegyek viszonylag korán elfogynak.

Sok időráfordítással és rendkívüli figyelemmel megszerkesztett véleményem szintje nem lehet más, csak kiemelkedően magas és ez a jövőben sem fog változni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.