Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szimpátiáról.

2014.06.10

 Kedves Baltazár!

 

Ha valaki szimpatikus a másiknak, az a természetéből adódik mindkét félnek. Ezt semmiképpen nem lehet erőltetni, és úgy vélem, hogy ezt kevesen is próbálják mesterségesen előidézni. A rokonszenv ugyanezen az alapon működik, bár szó szerinti értelmezése, akár némileg mást is jelenthetne. Előfordul, hogy bármennyire is igyekszünk kiváltan valakiből ezeket az érzéseket, valamilyen ragaszkodás folytán, nem sikerül elérnünk.

Ha ilyen helyzet áll elő, törődjünk bele és folytassuk az életet, mintha mi sem történt volna.

Véleményem szerint, a vonzalom már egészen más kategóriába tartozó érzelem. Ennél sokkal több és szinte kizárólag ellenkező neműek esetében áll fenn. Itt most nem térnék ki a kivételekre.

Nagyon szép dolog, ha az előzőekben felsorolt érzések valamelyike jelen van az emberekben és természetesen a macskák sem kivételek ez alól.

Ha nem a gyűlölködés áll a középpontban, az jelentős mértékben megkönnyíti az életet, amire a mai világban, talán nagyobb szükség van, mint valaha.

Ha valaki ellenszenves, lehetőleg ezt ne mutassuk ki, főleg akkor nem, ha az illető nem is adott okot rá, felénk irányuló támadással, vagy egyéb formában.

Véleményem hasznosságát aligha vonhatja kétségbe bárki. Készséggel állok rendelkezésre, más alkalommal is, ha ilyen irányú felkérést kapok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!