Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szigorról.

2014.07.16

 Kedves Tódor!

 

Tanulóként, gondolom, hogy az iskolai túlkapásokról kéred ki a véleményemet. Ezeket teljes mértékben elítélem. Abban az esetben is, ha a tanuló részéről merül fel, de akkor is, ha a valamelyik tanár, vagy éppen az igazgató feledkezik meg magáról és rendkívül durván áll a dolgokhoz.

A szigor, bizonyos határokon belül, nemcsak elfogadható, hanem szükséges is. Akkor kezdődnek a problémák, ha ez átmegy kegyetlen durvaságba. Semmiképpen sem megengedhető az ilyen viselkedés. A határt mindenki tartsa meg, mindenben. Ez nem kizárólag az iskolákra vonatkozik, hanem az élet más területeire is.

A fenyítés már teljesen más kérdés. Senkinek nincs joga ahhoz, hogy a másikat tettleg inzultálja. Nemrégiben elterjedt, hogy már nem a tanár üti a diákokat, egyes helyeken, hanem ez fordítva történik. Soha nem hittem volna, hogy erre valaha is sor kerül. Erre mondják azt, hogy a világ szinte a feje tetejére állt.

Sajnos egyes tanulóknak, úgy tűnik, nem lehet parancsolni, de azért meg kell próbálni. A tanári tekintély fogalma nem veszhet el, mert akkor nagy lenne a baj.

Minden esetben körültekintő véleményt nyilvánítok, ahogyan most is. Ez hasznára lehet a kérdezőnek. Bármilyen hasonló felkérésre nyitott vagyok.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.