Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szerződésekről.

2020.06.08

Kedves Ottokár!

 

A szerződések megkötése biztosítékot jelent mindkét félnek arra, hogy az adott témában minden feltételt rögzítettek és ezek betartására kötelezték magukat.

Léteznek adás-vételi szerződések, ha valamit áruba bocsájtanak, de van munkaszerződés és ezen kívül több jövőbeli eseményre utalva is kötnek szerződéseket.

Nem csak írásban lehet szerződni, hanem szóban is, persze az utóbbi jóval kevesebbet nyom a latba, ezáltal nem is éreznek a felek akkora kötelezettséget annak betartására.

A megállapodások szinte ugyanolyan értékkel bírnak, mint a szerződések, csak más nevet adtak neki. Talán kicsit egyszerűbb ezek tartalma és megfogalmazása a szerződésekkel összehasonlítva.

Megállapodni nagyon egyszerűen is lehet, bármiről, akár néhány szóban. Ez esetben azonban meg kell bízni a másik félben, írásbeli rögzítés híján.

Az egyezségek minden megegyezést magukban foglalnak. A köznapi élet során nagyon sok mindenben meg kell egyezni az embereknek, kisebb és nagyobb dolgokban egyaránt.

Egy családon belül is sok kisebb megegyezés történik, ami felnőttekre és gyerekekre szinte egyformán vonatkozhat.

Nagy odafigyeléssel és sok szeretettel megfogalmazott véleményem magas értéke vitathatatlan. Ha bármely más esetben bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni a kérését teljes ismereteim szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.