Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a szelídségről.

2016.04.25

Kedves Zénó!

 

A szelídség rendkívül figyelemre méltó tulajdonság. Nálunk, macskáknál sem mindenkire érvényes, mert mint köztudott, vannak vadmacskák is.

Általánosságban sokkal jobban kedvelik a szende embereket, mint a durva, erőszakos fajtát, aki mindenen és mindenkin átgázol a saját céljai elérésének érdekében.

Egy szelíd ember is csak akkor igazán szimpatikus, ha ez szívből jön és nem megjátszás alapján. Ennek a megállapítása nem egyszerű, de lehetséges.

Ha valaki igaz barátságot akar kötni bárkivel is, annak elsődleges feltétele a visszafogottság és a finom lelkület. Talán ezért is nehéz kialakulni egy életre szóló baráti viszonynak.

A szelíd emberek általában kedvesek is, ha csak valaki a durvaságával ki nem hozza belőle a rosszabbik ént, mert azért mindenki rendelkezik ilyesmivel is, csak ki kisebb, ki nagyobb mértékben.

Ha nagyon felhúznak valakit, még akkor is nehéz nyugodtnak, udvariasnak és kiegyensúlyozottnak maradni, ha valaki alapjaiban rendkívül jó.

Amíg mások kerülnek ilyen helyzetbe, addig könnyen ítélkezhetünk, sokkal nehezebb helyesen viselkedni, ha velünk történik ilyen eset, mert az élet hozhat szinte bármit.

Figyelmesen megfogalmazott és komolyan átgondolt véleményem értéke nem lehet alacsony. Bárkor állok bárki rendelkezésére, aki ehhez hasonló dologban hozzám fordul.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska