Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a síelésről.

2020.05.29

Kedves Arisztid!

 

A síelés sokak által kedvelt szabadidős tevékenység. Rendkívüli ügyességet igényel ez a sport és nagy bátorságot, mert a sítalpakon nagy sebességgel száguldanak az emberek a domboldalakon vagy éppen egy kisebb hegyoldalon, lefelé.

Téli sportról beszélünk, de akár nyáron is űzhető tűlevélen a síelés, legalábbis valakitől ezt hallottam, bár a dolog egyáltalán nem tekinthető szokványosnak.

Ha már a sportnál maradunk, olimpiákon és egyéb világversenyeken a lesiklás az egyik része a sísportnak és ebben természetesen külön érmeket is osztanak.

A nők és a férfiak egyaránt hódolnak ennek a szenvedélynek és a versenyeken is ugyanilyen formában részt vesznek.

Szlalomozva siklanak le a versenyzők a pályán és általában egy percig tart ez a produkció. Létezik műlesiklás és óriás műlesiklás is. Állítólag már szuper óriás műlesiklás is van.

Ugyanitt említhetjük a síugrást is, mert ez is külön számnak számít. Hatalmas távolságon át repülnek a versenyzők egy magas kifutóról, maguk előtt feltartott sítalpakkal. A leérkezés sem veszélytelen. Sokszor előfordulnak bukások és olykor sajnos sérülések is.

Különleges odafigyeléssel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is magasnak mondható. Ha bárki megkeres hasonló kéréssel, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.