Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a sétáról.

2020.12.15

Kedves Vajk!

 

A séta nagyon egészséges tevékenység. Mindenkinek ajánlott, főleg azoknak, akik problámákkal kűzdenek. Ha behúzódunk a lakás belsejébe és nem mozdulunk ki, az előbb utóbb az egészségünk rovására megy.

Nem csak nyáron, hanem télen is fontos a szervezetnek a friss levegő. Nem szabad ezt megtagadni magunktól. Persze más a helyzet akkor, ha valaki nem bír járkálni.

A betegek is juthatnak friss levegőhöz szellőztetéssel, ha ez nem is helyettesíti a sétát.

Az andalgás, céltalan kóborlás is hasonló a sétához, sőt nem is igazán különbözik tőle. Van olyan szakma, ami eleve tartalmazza a járkálást és egyben a sétát, levegőzést. Ilyen például a postás. Ő aztán talpal eleget.

Egy erdésznek is megvan a napi sétája, sőt még sokkal több is.

A sportban létezik olyan szakág, hogy gyaloglás. Ezt azért nem nevezhetjük sétának, mert versenyszerűen történik, és ezáltal nem pihentető, hanem sokkal inkább fárasztó.

Minden figyelmet magában foglaló és körültekintően megfogalmazott véleményem szintje ez alkalommal is magasnak mondható. Sok szeretettel írom ezeket a sorokat, különösebb túlzás nélkül.

Ha bármely más alkalommal, bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni kérését a legmagasabb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.