Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a sebesülésről.

2021.01.15

Kedves Benő!

 

A sebesülés rendkívül rossz dolog és a legtöbb esetben nagyon fájdalmas is. Vannak egyszerűbb sérülések, melyek néhány nap alatt meggyógyulnak, de ezekkel is meggyűlik a baja az embereknek, sőt nekünk, macskáknak is.

A törvény különbséget tesz 8 napon túl és azon belül gyógyuló sérülések között. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha verekedés miatt sérül meg valaki. Mindkét esetben más a büntetési tétel.

A focipályán és a kézilabdában talán a legnagyobb a sérülésveszély, de a többi sportág sem mentes ezektől a veszélyektől, ezért nagyon kell vigyázni. Persze ha más okozza a sérülést, az ellen nem lehet tenni.

A csonkulás már jóval súlyosabb dolog. Abban az esetben beszélhetünk ilyesmiről, ha valakinek például egy gép levágja az ujját. Ez egy életen át tartó fogyatékosságot okoz a szenvedő alanynak.

Anyagilag hiába kárpótolják esetleg az illetőt, már semmi sem lehet a régi, még megközelítő formában sem.

Sajnos súlyos betegség esetén is előfordulhat, hogy valakinek le kell vágni valamely testrészét, végtagját. Erre jobb nem is gondolni.

Figyelmes és sok információval megfogalmazott véleményem értéke nagyon magas, ahogyan ezt már a múltban is megszokhatták. A jövőben sem adom lejjebb a színvonalat.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.