Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a sebességről.

2020.10.16

Kedves Kenéz!

 

A sebesség olyan dolog, amire rendkívüli módon figyelni kell minden jármű vezetőjének. Könnyen túl lehet lépni a megengedett sebességhatárt és akkor jön a büntetés, vagy rosszabb esetben egy baleset.

Van, ahol csak nagyon lassan lehet haladni és ennek általában oka van. Lehet ez például egy iskola közelsége, vagy más olyan helyzet, amely megkívánja a lassú és különös figyelmet igénylő haladást.

A gyorshajtás sajnos nagyon gyakori. Többen nem is figyelik a korlátozó táblákat, csak száguldanak ész nélkül, bele a vakvilágba.

Elsősorban a fiatalabb vezetőknél tapasztalhatunk gyorshajtást és többnyire a férfiaknál, de előfordul nők esetében is. Az idősebb korosztály ritkán hajt túl gyorsan. A megfontoltság náluk már komoly szerepet tölt be a köznapi közlekedésben.

A lassú járművek sokkal biztonságosabbak, mert ezekkel nem igazán lehet túl lépni a megszabott sebességet.

Van, aki megpiszkálja járműve motorját, hogy nagyobb sebességre legyen képes. Ez nem helyes. Sajnos ezt elég nehéz ellenőrizni is.

Mindenre kiterjedő és figyelmesen megfogalmazott véleményem hatékonysága és rendkívül magas értéke nem lehet kérdéses. Bármely más alkalommal, bárki felkérésére, gondolkodás nélkül fogok véleményt nyilvánítani a legjobb tudásom szerint.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.